گاما سیکلو دکسترین

گاما سیکلو دکسترین
16
اسفند

سیکلودکسترین ها مالتولیگوساکاریدهای حلقوی مرتبط با α-(1،4) هستند. α-، β- و γ-سیکلودکسترین به ترتیب از 6، 7 و 8 واحد گلوکز تشکیل شده اند

در غذاها، سیکلودکسترین ها می توانند از ترکیبات فرار در برابر تبخیر و محصولات حساس شیمیایی در برابر اکسیداسیون یا تخریب نور محافظت کنند. سیکلودکسترین ها همچنین می توانند امولسیون ها و کف ها را تثبیت کنند، طعم ها و بوهای نامطلوب خاصی را بپوشانند، حجیم کنند و بافت را بهبود بخشند. مناسب بودن سیکلودکسترین های مختلف برای این کاربردها بر اساس اندازه مولکول "مهمان" که حلقه سیکلودکسترین باید در خود جای دهد متفاوت است. γ-سیکلودکسترین (γ-CD) با اندازه حلقه بزرگتر خود، کاربردهای گسترده تری نسبت به α- یا β-CD [1] دارد.

تولید γ-CD
در مرحله اول تولید γ-CD، نشاسته مایع با درجه مواد غذایی با CGTase تحت شرایط pH و دمای کنترل شده تیمار می‌شود[2]. Cyclohexadecen-1-one (CHDC) یا کمپلکس مناسب دیگری برای رسوب γ-CD تشکیل شده اضافه می شود. مجموعه برداشته و خالص می شود. کمپلکس با استخراج با n-decane از γ-CD جدا می شود، جزء هیدروکربن های نفتی سبک "بی بو" که ممکن است در برخی فرآیندهای غذایی استفاده شود. با توجه به مشخصات γ-CD، سطح کل باقیمانده ترکیبات آلی فرار (یعنی CHDC و n-decane) از 20 ppm تجاوز نخواهد کرد. γ-CD با کریستالیزاسیون به صورت پودر سفید با خلوص P98٪ (بر اساس ماده خشک) به دست می آید.

استفاده از γ-CD در غذا
توانایی تشکیل کمپلکس با طیف گسترده ای از مولکول های آلی همراه با حلالیت نسبتاً بالا در آب، γ-CD را به یک ماده غذایی همه کاره تبدیل می کند. این ممکن است به عنوان یک حامل و تثبیت کننده برای طعم ها استفاده شود، معمولاً به نسبت 5-20 قسمت طعم با 100 قسمت γ-CD. با تشکیل ترکیبات گنجاننده، γ-CD همچنین می‌تواند رنگ‌های حساس خاص (مانند لیکوپن و آنتوسیانین)، ویتامین‌های محلول در چربی و اسیدهای چرب غیراشباع چندگانه (PUFA) را تثبیت کند. آماده‌سازی‌های تثبیت‌شده با γ-CD از ویتامین‌ها و PUFAها برای فرمولاسیون مکمل‌های غذایی و جایگزین‌های غذایی (رژیم‌های فرمولا) به شکل پودر مفید هستند. γ-CD می تواند امولسیون چربی ها و روغن ها را تثبیت کند. این خاصیت برای تهیه نان های پخش شده مفید است که در آن سطوح استفاده معمولی از γ-CD از 20٪ تجاوز نمی کند. در دسرهای لبنی منجمد، γ-CD رفتار ذوب را در غلظت کمتر از 3 درصد بهبود می بخشد. در دسرهای لبنی آماده یا دسرهای تهیه شده از مخلوط خشک با مخلوط شیر (مثلاً موس شکلاتی)، γ-CD امولسیون چربی/آب و کف را تا 3 درصد تثبیت می کند. افزودن حدود 1-2% γ-CD به خمیر، حجم محصولات پخته شده را افزایش می دهد. در خمیرهای بدون چربی یا کم چرب، مخلوط 1% γ-CD برای دستیابی به این اثر کافی است.

سمیت
در مصرف خوراکی، هیچ مرگی در سطوح γ-CD تا 16 گرم بر کیلوگرم وزن بدن در موش و 8 گرم بر کیلوگرم وزن بدن در موش رخ نداد. تجویز داخل صفاقی و زیر جلدی γ-CD نیز عوارض جانبی فوری یا تاخیری ایجاد نکرد. با این حال، هنگامی که γ-CD به صورت داخل وریدی به موش (5، 7.5، یا 10 گرم بر کیلوگرم وزن بدن) و موش‌های صحرایی (2.5، 3.75، یا 5 گرم بر کیلوگرم وزن بدن) تجویز شد، برخی از علائم سمیت مرتبط با دوز، مانند پیلوارکشن و کندی، طی 1 ساعت تا چند روز پس از درمان در همه گروه‌های دوز مشاهده شد. هم در موش‌ها و هم در موش‌ها، برخی از مرگ‌ها در عرض چند روز اتفاق افتاد (1/10، 4/10، و 5/10 موش، و 0/10، 4/10، و 6/10 در موش‌های کم، متوسط، و به ترتیب گروه های با دوز بالا). حیوانات زنده مانده در پایان دوره مشاهده 14 روزه بهبود یافته و سالم ظاهر شدند. بررسی ماکروسکوپی حیوانات هیچ گونه تغییر فاحش مربوط به درمان را نشان نداد.

نظر بدهید

ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند*


تمام حقوق اين وب‌سايت برای نوبل کمیکال است